Met de binnenkort beschikbare introducties biedt het Zinnia marylandica Zahara programma 14 kleuren en 5 mengsels voor uw kleurrijke voorjaars- en zomerprogramma’s. Planten die resistent zijn tegen ziekten en grotere bloemen hebben dan concurrerende rassen, ze bieden meer en langer kleur in tuin en park. Ook vragen ze minder onderhoud. Beide series, de enkelbloemige en de dubbelbloemige Zahara’s, hebben de grootste bloemen in sterke kleuren.

Zahara – enkelbloemig

Hoogte: 30 – 45 cm
Breedte: 30 – 45 cm
Plantafstand: 20 – 25 cm

Met 20% grotere bloemen in vergelijking met concurrerende rassen bieden Zahara’s meer kleur in retail dan iedere andere ziekteresistente zinnia. Daarmee zorgen ze voor een grotere impact op de winkelvloer. Uitstekende tuinprestaties bij zeer warm en droog weer.

Zahara Double – de enige echte en volledig dubbelbloemigen in het Zinnia marylandica assortiment.

Hoogte: 40 – 50 cm
Breedte: 40 – 50 cm
Plantafstand: 20 – 25 cm

Concurrerende rassen hebben kleinere en meestal semi-dubbele bloemen. Meermalen onderscheiden en met een tuinprestatie die een heel seizoen duurt in zowel de vollegrond als in potten, vooral onder zonnige, warme en droge groeiomstandigheden. In de tuinaanleg is het een middenmaat die zich bijzonder goed leent voor de wat hogere beplantingen. Ook ideaal voor potten en containers. Het dit jaar geïntroduceerde ras Fire Improved heeft een hogere kleurintensiteit en grotere bloemen dan z’n voorganger.

Zinnia Double Zahare Teeltinformatie

Kijk naar de volgende presentatie en tref daar meer informatie aan over de teelt van Zinnia Zahara: De mate waarin groeiregulatie dient te worden toegepast is afhankelijk van de teelt- en omgevingsfactoren: