De geheel nieuw Zinnia Zesty-serie van PanAmerican Seed is verkrijgbaar in vijf kleuren en een mix. De serie komt met goed gevulde bloemen en een uitstekende groeikracht in de tuin. Met een planthoogte en -breedte van 45-60 cm beschikt deze serie over enorme bloemen in schitterende kleuren gedurende het hele seizoen.

Behalve in perken en borders doet Zinnia Zesty het ook uitstekend in grotere potten en gemengde beplantingen. Daarbij komt dat bestuivers dol zijn op deze plant!

De Zesty-serie wordt als gecoat zaad geleverd. Zie de GrowerFacts (Teelthandleiding) voor nadere informatie over de teelt van Zesty. Deze GrowerFacts geven bijvoorbeeld een pluggenteelt in het voorjaar van 3 tot 4 weken aan en nog eens 6 tot 7 weken voor de fase van het oppotten tot het eindproduct.

Deze groeikrachtige serie is verkrijgbaar in vijf afzonderlijke kleuren: Fuchsia, Pink, Purple, Scarlet (het meest compacte ras binnen de serie) en White. Tevens is er een mix van de hiervoor genoemde kleuren plus Yellow (voorlopig niet als afzonderlijke kleur leverbaar).

Voor een succesvolle teelt van Zesty is groeiregulatie wellicht gewenst – afhankelijk van uw teeltomstandigheden, de potmaat en de te bedienen markt. De presentatie hieronder laat zien hoe Zesty reageert op de verschillende groeiregulerende maatregelen zowel in de pluggenfase als tijdens de teelt van het eindproduct.

Als we het toch over Zinnia hebben, dan kunnen wij niet om onze Zahara-series heen. Deze omvatten 15 afzonderlijke kleuren en 5 mengsels voor het samenstellen van spetterende afzetprogramma’s zowel in het voorjaarsals in de zomer. Zowel de enkelbloemige en als de dubbelbloemige Zahara’s hebben extra grote bloemen in sterke kleuren. Deze ziekteresistente planten hebben grotere bloemen dan vergelijkbare rassen op de markt en vergen minder omkijken. In de tuinaanleg of groenvoorziening zorgen ze gedurende een lange tijd voor krachtige kleuraccenten. Klink op de onderstaande link om meer te weten te komen over onze Zinnia Zesty-series.

LEES MEER

Zinnia Zesty Scarlet bij LVG Heidelberg, Duitsland

Zinnia Zesty White in Hennebont, Frankrijk (september 2019)