Intens en langdurig blauw.

Perovskia Blue Steel is een van onze best presenterende vaste planten, die ook wel reuzenlavendel of Russische salie wordt genoemd. Telers kunnen nu Perovskia atriplicifolia van hoge kwaliteit tegen geringe kosten uit zaad produceren. Blue Steel staat voor een betere en beduidend uniformere kieming in vergelijking met andere rassen uit zaad. Bij een teelt naast toonaangevende vegetatieve rassen is er geen verschil waar te nemen, en bovendien is de teelduur van Blue Steel veel korter!

Voorbeelden plantkwaliteit van Perovskia Blue Steel (vooraan) en Perovskia Little Spire (achteraan) bij een teler in Midden-Nederland. Geeft een goede indruk van de volle plantopbouw en de goede vertakking van Blue Steel.

Deze Perovskia combineert het meest prachtige zomerbloeiende lavendelblauw met uitstekende tuinprestaties laat in het seizoen. Boven het geurige, zilverachtige blad zweven als het ware hele wolken van kleine, blauwe bloemen op sterke zilveren stelen die niet snel breken. Blue Steel is een compacte Perovskia (50-60 cm in het eerste jaar en 80-90 cm in het daaropvolgende jaar), en heeft een robuuste, beheerste groeiwijze. Perovskia Blue Steel is zeer winterhard (tot -34°C), maar kan ook tegen zowel hoge temperaturen als droogte. Ideaal voor de tuinaanleg en groenvoorzieningen en als accentplant in de tuin!

  • Standplaats: verdraagt volle zon
  • Bodemeisen: droog, schraal, goed doorlatend, pH neutraal tot kalkrijk
  • Gevoeligheid voor vraat: weert konijnen en reeën.
  • Attractief voor bijen.
  • Eigenschappen: lange bloei, geurend blad, kan tegen droogte.
  • Afzetseizoen bloeiende plant: zomer, nazomer en najaar
  • Afzetseizoen als bladplant: nazomer en najaar

Met een pluggenteelt van 5 tot 11 weken (afhankelijk van de traymaat) en een teelt van het eindproduct van 9 tot 15 weken (afhankelijk van de potmaat en het seizoen) is Blue Steel veel sneller dan vegetatieve rassen. GrowerFacts

Een kwekersproef in West-Frankrijk laat de uniformiteit van Perovskia Blue Steel zien. (3L pot, 1 ppp, zaaiweek 12, oppotweek 20, foto week 27 – begin bloei)

Lees meer over de teelt van Perovskia Blue Steel in de twee volgende presentaties:

  • De eerste presentatie verstrekt meer details over de pluggenteelt, de beste kiemomstandigheden en de effecten van groeiregulatie.

  • Het tweede document gaat over het eindproduct, de reactie op verschillende lichtomstandigheden en de effecten van groeiregulatie, en meer algemene info over de teelt van Perovskia Blue Steel.